Любопитно

Хасковски ученици разгледаха фабрика за рециклиране на отпадъци в Германия

Ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ гостуваха през миналата седмица в Политехническо училище в град Кайзерслаутерн, Германия.

Партньори на хасковската гимназия по инициативата „Go Green – възобновяеми енергийни източници“ са професионални училища от Германия и Чехия, като от всяка държава в срeщата участваха по 8 ученици и 4 учители.

Целта е учениците да се запознаят с различни видове алтернативни възобновяеми източници на енергия и начините на производството им. Всички разгледаха немската професионална гимназия и се запознаха с начина на придобиване на професионално образование в Германия. Те посетиха компания за производство на биогаз и фабрика за рециклиране на отпадъци. Запознаха се с културните и исторически забележителности на Кайзерслаутерн.

Една от целите на мобилността бе да се състави проект на аквапонна система. Учениците бяха разделени на 5 групи с участници от трите държави и всяка от тях защити своя проект. Хасковското училище се представи много добре, тъй като аквапониката е предмет на иновативните аграрни технологии, изучавани в ПГТАТ, похвалиха се от гимназията.

Очаква се през април всички партньори да посетят Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button