Любопитно

С 470 000 лв. обновяват галерия „Атанас Шаренков“ и читалище

С 470 162 лв. ще бъдат обновени интериорът и оборудването на хасковската художества галерия „Атанас Шаренков“ и народно читалище „Отец Паисий – 1925“ в село Войводово, съобщават от общината.

В читалището ще бъдат ремонтирани голямата зала, малката зала за хористи, библиотеката и изложбената зала. Предвижда се и доставка на стелажи за книги за редките издания, които се съхраняват в библиотеката и специализиран гардероб за представяне на носии със стъклени витрини.

В „Атанас Шаренков“ ще бъде изградена нова система за окачване на картини, отговаряща на всички съвременни стандарти за представяне на артистични произведения. В допълнение ще бъде изградено картинно депо, което ще подпомогне съхранението на картините и едновременно с това ще е в помощ за тяхното представяне пред публика.

Предвиждат се нови изложби, като ще бъдат допълнени наличните колекции и представени по по-атрактивен начин. Предвиден е и партньорски обмен с Исландия, целящ споделяне на добри практики в областта на представянето на културното наследство.

Ремонтите и изложбите са по спечелен проект на Община Хасково към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Партньор е и Сдружение „Норт консултинг“ от Рейкявик, Исландия.

По същата програма е одобрен и проект на Регионален исторически музей – Хасково на стойност 779 840 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button