Хасково

Започна почистването на боклуците от магистрала „Марица“

Почистването на автомагистрала „Марица“ от боклуците покрай пътните платна е започнало през тази седмица, съобщават от областната администрация.

На места канавките са пълни с боклуци, изхвърлени предимно от шофьори на камиони, въпреки че на паркинги има условия за изхвърлянето им. Институциите ще търсят възможности за допълнителни решения и санкции. Проблемът е разгледан на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Haskovo.info припомня, че след читателски сигнал за боклуци по магистралата и в района на ГКПП „Капитан Андреево“ в средата на миналия месец от РИОСВ – Хасково издадоха предписание на Областно пътно управление за почистването им. То трябва да бъде изпълнено до 17 април, след което ще има проверка.

Заседание

За по-малко тежки катастрофи през първото тримесечие в областта са съобщили от Пътна полиция. За периода са станали 35 тежки инцидента, при които няма загинали, а 54 са ранени. Катастрофите са с 14 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, а ранените са с 13 по-малко. За първите три месеца на годината са проведени 23 специализирани полицейски операции. От тази година и Охранителна полиция има възможност да осъществява контрол на пътното движение.

От областното пътно управление са информирали, че през тримесечието е завършил ремонтът на пътя Върбово – Долни Главанак, от км 22 до км 33. През 2022 г. ще продължи ремонтът на магистрала „Марица“ от 94-ти до 107-ми км, на участъци от пътищата Стара Загора – Димитровград, Хасково – Симеоновград. Предстои да стартират ремонтни дейности по участъци от пътищата Пловдив – Хасково, Опан – Симеоновград, Полски Градец – Устрем, Върбица – Скобелево, включително на стоманения мост, Свиленград – Маточина.

Заседание

Областният управител Катя Панева е изпратила доклад до регионалния министър Гроздан Караджов, както и до Агенция „Пътна инфраструктура“. Основното й настояване е било да се довърши колкото се може по-бързо ремонтът на магистрала „Марица“, както и отсечката по коридор номер 9, която е в село Радиево, част от пътя Димитровград – Стара Загора. Причината е, че това са едни от най-натоварените пътища, особено през летните месеци заради туристите и гастарбайтерите.

Регионалното управление на образованието ще подготви областен кръг от национално състезание по безопасност на движението, чийто домакин ще е димитровградското СУ „Любен Каравелов“.

Екоинспекцията даде предписание за почистване на боклуците край Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button