Хасково

Намалиха присъдите на бивша общинска служителка и адвокат за измама с общинско жилище

Хасковският окръжен съд намали присъдите на бившата служителка в община Хасково Галина Савова и адвокат Динко Стоев по делото за измама с общинско жилище.

Haskovo.info припомня, че на 6 юли миналата година Хасковският районен съд ги призна за виновни и ги наказа съответно с 3 г. и 6 м. при първоначален общ режим за Савова и 2 г. и 6 м. условно с 4 г. изпитателен срок за Стоев. Двамата са подсъдими за това, че в периода от април 2018 г. до юли 2018 г. са измамили трима души, че ще им бъде продаден общински апартамент, чрез сключване на договор. Така са им нанесли имотна вреда в размер на 23 100 лв. Сделката е била извършена. От общината по-късно са си възстановили собствеността върху жилището чрез съда. Двамата бяха осъдени да платят на пострадалите от измамата обезщетение в размер на 23 100 лв. и 3 500 лв. разходи за адвокат.

Галина Савова беше дисциплинарно уволнена от екскмета Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 г. за серия нарушения при настаняването в общински жилища. Тя обжалва, но Хасковският окръжен съд потвърди уволнението й.

Савова и Стоев са обжалвали присъдата пред Хасковския окръжен съд с доводи за необоснованост и незаконосъобразност. Според окръжните магистрати наложените от районния съд наказания са несъответни на степента на обществената опасност на извършителите. Подсъдимите не са осъждани на „лишаване от свобода“ и може да се направи извод, че за постигане на целите на наказанията не е необходимо те да бъдат изтърпени ефективно, се казва в решението на окръжния съд.

Така Галина Савова е осъдена на 3 години условно с 4 години изпитателен срок, а Динко Стоев – на 2 години условно с 3 години изпитателен срок. Двамата ще трябва да изплатят на една от пострадалите 23 000 лв. с лихвите. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
19.04.2022 13:21 13:21

та шак, драги зрители!

Безработен
Безработен
19.04.2022 20:47 20:47

Това вярно ли е?Браво на правосъдната система!Нова професия да започва народа-ИЗМАМНИК и то на свобода!

нико
нико
20.04.2022 15:47 15:47

резил…нямат срам,чест,достойнство…е за това няма да се оправим…пууу..

Back to top button