Хасково

Млади червенокръстци с акции по почистване и залесяване за Деня на Земята

По повод Деня на Земята доброволците от клубовете на Български младежки Червен кръст в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково организират облагородяване на пространства чрез почистване на замърсени места и засаждане на дървета, храсти, цветя.

Желаещите се очакват в 13 ч. на 22 април в БЧК – Хасково, за да се включат в инициатива. ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград също организира облагородяване на зелени и цветни площи. Инициатори са отново доброволците от клуба на БМЧК в гимназията. Те канят своите връстници утре в 11 ч. в парк „Марица“ в Димитровград.

По случай Деня на Земята доброволците от клуб на БМЧК в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково станаха организатори на провеждане на открити уроци по актуални теми, свързани с екология и опазване на околната среда.

Еко акциите са част от Национална кампания „Умножи доброто“ на Българския младежки Червен кръст, който има вече 100-годишна история. Кампанията се провежда в периода до 24 април, уточниха от Областния съвет на БЧК в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.04.2022 7:56 7:56

След години може на някой да му пречат дърветата и да ги изсече, за да осъществи плановете си.

Back to top button