Регион

Намериха 350 000 контрабандни цигари в мебели – ВИДЕО

Близо 350 000 къса контрабандни цигари в мебели са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 23 април следобед на пункта от Турция пристигнал турски влекач с ремарке. Турският шофьор представил пред митничарите документи за превозвания товар – мебели, матраци и метални куки от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

Цигари

При последвалия физически контрол инспекторите открили в част от легално описаната стока – мебелни ракли, укрити 348 200 цигари от марките Marlboro, Parliament без български акцизен бандерол. Според експертизата на вещото лице иззетите контрабандни акцизни стоки са на обща стойност 101 301 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Цигари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button