Любопитно

Александровската гробница със знак за Европейско наследство

Европейската комисия награди Тракийската гробница в хасковското село Александрово със знак за Европейско наследство, съобщават от Регионалния исторически музей.

От 2013 г. насам са наградени общо 60 обекта, които имат основополагащо значение за създаването на съвременна Европа. Гробницата в Александрово е първият български обект, който ще носи знака за европейско наследство.

На официална церемония в Брюксел на 13 юни Комисията ще награди избраните общо 12 обекта за 2021 г. и ще раздаде официалните табели със знака, който да бъде поставен на входовете на обектите.

Обектите на европейското наследство вдъхват живот на наративното послание за Европа и на историята, която стои зад него. Те имат за цел популяризиране на символните европейски ценности и на важната роля, която тези обекти играят в историята и културата на Европа. Тези обекти предлагат и ценни образователни дейности, особено за младите хора. Обектите на европейското наследство могат да бъдат посещавани поотделно или като част от мрежа. Те безспорно допринасят за сближаването на Европейския съюз и неговите граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button