Любопитно

Хасковски гимназист е финалист в международен конкурс

Единадесетокласникът Павел Павлов от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково е сред финалистите в ІХ международен литературен младежки конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“.

В оспорвана надпревара по темата „Необикновени постъпки на обикновени хора“ младите автори от страната и чужбина са създали художествени разкази, чрез които на фона на нечовешката жестокост на Холокоста открояват прояви на човеколюбие, смелост и себеотрицание. Разказът на Павел Павлов със заглавие „Виза „живот““ акцентира върху приноса на български дипломати, прокарвали пътя на спасението за хиляди невинни хора.

Деветото издание на Международния литературен младежки конкурс се провежда от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ със специалното съдействие на Община Бургас и под патронажа на Министерството на културата и Музея за еврейска история „Полин“ във Варшава. Той е подкрепен от Дипломатическия институт и Държавния културен институт към Министерството на външните работи, посолствата на Израел, Словакия, Полша и Германия.

Официалната церемония по награждаване в Бургас е на 28 юни. Тя ще бъде част от тридневния международен литературен фестивал „Приятелството – смисъл и спасение“, който се провежда за първи път и включва прожекции на документални филми, посветени на Холокоста, представяне на книги по темата, литературни четения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button