Спорт

Гришо започна с победа и на двойки в Мадрид

Григор Димитров се класира за втория кръг на двойки на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро, съобщават от федерацията.

Българинът и канадецът Феликс Оже-Алиасим надделяха над аржентинците Диего Шварцман и Максимо Гонсалес с 6:3, 7:6(8) за 110 минути. Димитров и Оже-Алиасим поведоха с 4:0 гейма за успеха в първия сет, а във втората част те взеха два брейка аванс за 4:1. В последствие при 5:4 хасковлията сервираше за победата и стигна до мачбол, но лека грешка на мрежата на Алиасим даде гейма на южноамериканците. При 5:5 българинът и канадецът пропиляха още две възможности за пробив, след което се стигна до тайбрек. В него те постигнаха обрат от 1:3 до 6:4, но пропиляха още четири мачбола, преди да стигнат до успеха.

Димитров и Оже-Алиасим си осигуриха по 90 точки за световната ранглиста при дуетите и ще си разделят 28 930 евро от наградния фонд.

Гришо вчера стартира с успех и на сингъл след 6:2, 7:6(4) над Максим Креси (Франция) и във втория кръг пак ще се изправи срещу Шварцман, който е поставен под номер 13 в схемата поединично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button