Хасково

Извиха хоро на Гергьовден в центъра на Хасково

Денят на храбростта и празникът на Българската армия – 6 май (Гергьовден), беше отбелязан с тържествена церемония на площад „Свобода“ в Хасково.

Пред паметника на Незнайния войн бяха поднесени венци и цветя в памет на всички български войни, отдали живота си за България. В церемонията участваха военнослужещи от хасковското военно формирование и духовият оркестър. Сред официалните лица бяха кметът Станислав Дечев и областният управител Катя Панева.

Празник

Заместник-командирът на военното формирование майор Кристиян Карабов припомни в словото си, че през 2022-а се навършват 144 години от създаването на българската армия, която е символ на възродената ни държава и винаги обичана от българския народ.

Празникът продължи с концерт на народния оркестър с ръководител Димчо Йорданов и солисти Фанка Койнарова и Росица Делева. Специален гост беше народният певец Тодор Кожухаров, а хасковлии се хванаха на празнично хоро на площада.

3 098 празнуват на Гергьовден в община Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
06.05.2022 23:05 23:05

Тази г-жа Катя Панева толкова ли не можа да си направи екип да ходи по такива мероприятия,че винаги е сама ,да не би да са е отлъчили всички които са е подържали преди да стане губернатор..бързо се променят хората

stealth
stealth
07.05.2022 19:57 19:57
Отговор до  Хасковлия

Какъв е смисълът на този коментар? Да се назначат хора на държавна хранилка, които да обикалят по мероприятия и да правят калабалък?

Back to top button