Регион

Националният протест на превозвачите излезе и на магистралата преди Капитан Андреево

Десетки камиони и шофьори излязоха преди обяд на протест на автомагистрала „Марица“.

Протестиращите са на километър преди ГКПП „Капитан Андреево“ в платното за Хасково. Периодично спират движението за по минута, след което се оттеглят встрани. Подобни протести се провеждат и на други места в страната.

Протест

„Липсва диалог с правителството и затова сме тук. Нашите искания за овладяване на инфлацията са конструктивни – премахване на биосъставката в дизеловото гориво, която повишава цената, да се намали или премахне акцизът на горивата и да има мораториум върху тол таксите“, заяви Красимир Сираков, който е член на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи. По неговите думи държавата организира наказателна акция срещу протестиращите фирми като им изпраща Автомобилна администрация да ги тормози с целенасочени проверки.

Протест

Коста Петков, който е шофьор от 40 г. се притеснява да не остане без работа. „С нашите заплати няма как да издържаме семействата си. Никога досега не е било толкова трудно. Обикалям по цяла Европа и Азия, като почти навсякъде нещата са по-добре“, каза още Петков.

Протест

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button