Хасково

Мартин Недев със сребърен медал от националната олимпиада по астрономия

Мартин Недев, който е възпитаник на Астрономическата обсерватория при хасковския Младежки център, спечели сребърен медал на националната олимпиади по астрономия в Бургас, съобщават от общината.

Той завоюва отличието във възрастовата група 7 – 8 клас с 46 участници. Сега му предстои да се пребори и за участие в Международната олимпиада по астрономия, която ще се проведе през есента в Италия. В олимпиадата участваха общо 97 ученици от страната. Дългогодишните възпитаници на обсерваторията Мартин Недев и Иван Гогов са в 8 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Двамата, заедно със Стела Бинева, деветокласничка от същото училище, се подготвят в групата по астрономия на ПМГ по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“. Стела и още двама ученици, участващи в Националния кръг на олимпиадата (Теодор Иванов и Георги Василев) са от Димитровград и посещават Народна астрономическа обсерватория „Джордано Бруно“. Представянето на участниците в това много тежко и престижно състезание е много добро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button