Външни публикации

Изберете гардероб по вашите размери

Старият гардероб вече не побира всичките ви дрехи? Или все още си го харесвате, но след основния ремонт и смяната на мебелите вече не пасва на обзавеждането на спалнята? А може би ви се иска да закупите нещо ново, по-функционално и удобно?

Без значение поради каква причина търсите нов гардероб, има няколко неща, с които трябва да се съобразите, ако искате да останете наистина доволни от покупката си.

5 въпроса, които е добре да си зададете преди покупката на нов гардероб

От какъв обем за съхранение се нуждая?

Първото нещо, което трябва да вземете под внимание е обемът на съхранение, от който имате нужда. В този ред на мисли, преди покупката на новата мебел е добре да се запитате дали имате нужда от по-малък или от по-голям гардероб, от този, който имате в момента.

Например, ако се нуждаете от повече място за съхранение на дрехите си, трябва да потърсите по-голям размер гардероб. И обратно. Ако гардеробът, който искате да смените ви е прекалено голям трябва да се спрете на по-малък и компактен модел.

И още нещо. При избора на нов гардероб е добре да потърсите модел, който съчетава рафтове с висящо пространство. Така ще можете да окачите на закачалки всички рокли, якета, палта и панталони, а ризите, тениските, дънките, спортните екипи да сгънете и да подредите на рафтовете.

Колко голям размер гардероб мога да закупя, без помещението да изглежда претрупано?

За да избегнете неприятни изненади при монтажа на гардероба е добре да откриете правилния баланс между размерите на вашата спалня и размерите на гардероба.

Затова е добре да измерите височината на помещението, дължината на стената, на която искате да поставите гардероба и не на последно място – да предвидите колко дълбока трябва да е новата мебел така, че при отваряне на вратите те да не пречат на другите мебели.

С какви врати искам да е?

В момента на пазара се предлагат както гардероби с шарнирни врати, така и модели с плъзгащи врати.

Моделите с класически, шарнирни врати осигуряват пълен и лесен достъп до всички рафтове и висящи пространства в гардероба. Това означава, че ако се спрете на модел с шарнирни врати няма да имате никакъв проблем да отворите бързо вратата и да откриете това, което ви е нужно бързо и лесно.

Ако решите да се спрете на гардероби с шарнирни врати е добре да се уверите, че когато отворите вратата, ще има достатъчно свободно пространство и тя няма да се удря в другите ви мебели.

Гардеробите с плъзгащи врати са много добър избор за стаи с малки размери, в които всеки сантиметър е от значение. Моделите с тази система за отваряне осигуряват пълна оптимизация на пространството, тъй като вратите им се плъзгат и не заемат никакво пространство.

В какъв стил да е гардероба и каква да е декорацията на вратите?

Ако нямате други мебели в стаята просто трябва да се спрете на стил, в който искате да я обзаведете и да закупите всички мебели в този стил.

Ако сменяте само гардероба, тогава трябва да съобразите стила му с този, в който вече сте решили помещението.

Що се отнася до декорацията, тук можете да избирате между класически, плътни врати, огледални или врати, които съчетават масив с огледала. А можете да се спрете и на гардероби, които нямат врати.

Гардероб

Нуждая ли се от допълнителни аксесоари или не?

Няма да сгрешите и ако при покупката на нов гардероб закупите и допълнителни аксесоари, които да са ви от помощ да поддържате вътрешното пространство на гардероба безупречно подредено.

Разбира се, можете да минете и без тези аксесоари, но те наистина могат да са ви от голяма полза и да улеснят подреждането на дрехите ви.

Такива практични аксесоари например са допълнителни рафтове, поставки за обувки, поставки за вратовръзки, кутии за съхранение на бельо, вътрешно осветление и други.

Back to top button