Любопитно

Десислава Илкова издаде „КАР(А) ТЕПЕ – Пътят на Васила“

Родената в Харманли Десислава Илкова издаде първия си роман „КАР(А) ТЕПЕ – Пътят на Васила“.

Тя завършва езикова паралелка в СУ „Неофит Рилски“ в родния си град. След това се дипломира като магистър по Международни бизнес отношения. От 2007 г. живее в София. Омъжена е и се радва на 2-годишен син. Понастоящем е маркетинг мениджър в компания за бързооборотни стоки. Пише стихове от съвсем малка, а през 2021 г. издава първата си стихосбирка „Водопад от суети“. Член е на клуб „Български писател“.

„КАР(А) ТЕПЕ – Пътят на Васила“

Лятото на 1913 г. От някогашната столица на Османската империя до едно българско село в подножието на три хълма – пътят на Васила е осеян с трудности и загуби. Докато не среща Христо – мъжа, за когото е готова да бъде по-силна от ужаса на войната, от дългите самотни нощи и дори от решенията на съдбата. Трябва ли да се примириш с Божията воля, когато може да изгубиш най-ценното – любовта?

50-те години на 20-и век. Огънят, който изгаря сърцето на Цвета и я подтиква да прекрачи оковите на патриархата и предразсъдъците на обществото. Едно име – Иван. Колко изпитания е способен да премине човек, комуто е писано да обича?

История за няколко човешки съдби, преплетени случайно – от Междусъюзническата война, през пленническите лагери, до борбата за най-милото – потомството.

Една история за времето, в което честта и достойнството са над всичко, за неочакваните житейски дарове и за смелите мечти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button