Хасково

НАП върна 2.7 млн. лв. на родители в Хасковска област

Почти 2.7 млн. лв. надвнесени данъци върна Националната агенция за приходите в Хасково на родители на непълнолетни деца при тазгодишната данъчна кампания по деклариране на доходите, изплатени на физически лица.

От данъчните облекчения за деца с подаване на годишна данъчна декларация в НАП са се възползвали 5 505 души. Най-много средства – близо 1.8 млн. лв. са влезнали обратно в семейните бюджети през март. 92% от поисканите от приходната администрация в Хасково суми са възстановени до 3 дни след подаване на декларациите, а останалите средства – до 1 месец от постъпване на документите след извършване на проверка, допълват от хасковския офис на агенцията.

НАП е възстановила в Хасковска област над 3.2 млн. лв. за различни данъчни облекчения: за намалена работоспособност, доброволно осигуряване и застраховане, на млади семейства с ипотечен кредит, на родители на деца и деца с увреждания, за ремонт и подобрения на недвижим жилищен имот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button