Хасково

Професор готви хасковски ученици да регистрират фирми и да правят бизнес план

Ученици от хасковската ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ се подготвят да регистрират фирми, да изготвят бизнес план и стратегия за управление, похвалиха се от училището.

През изминалата седмица в гимназията се състоя първото обучение на ученици, участващи в учебно-тренировъчна фирма по проекта „Ученически практики“ на МОН. Младежите работят във виртуална среда, симулираща процесите, включително и връзките с държавните институции – НАП, НОИ и Агенцията по вписванията. Фирмата е с дейност в областта на агробизнеса.

Гимназия

Целта е учениците да формират предприемачески умения, разработвайки свои идеи в областта на агроекологията и аграрното предприемачество. Обучението се провежда от професор Румен Вълчев, а първото занятие беше в новия офис на учебно-тренировъчната фирма в сградата на гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button