Любопитно

Празнично общоградско шествие за 24 май в Хасково

Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщават от общината.

Шествието ще тръгне в 10 часа от площад „Свобода“ и ще стигне до площадка „Спартак“, където от 11 часа ще е официалната церемония по връчване на отличията Ученик на годината и празничен концерт.

В шествието на буквите и книжовността ще участват деца и ученици от всички учебни заведения и детски градини в общината, както и студенти от Медицинския филиал на Тракийския университет и от Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Очаква се през централните улици на Хасково да преминат близо 2 000 деца, ученици, студенти, просветни дейци, учители. Шествието по традиция ще бъде водено от Духовия оркестър и Мажоретния състав. За първи път начело на шествието ще бъдат и малките мажоретки от Детска градина „Щурче“ с ръководител Елена Попова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button