Хасково

40 заразени с коронавирус за седмица в Хасковска област

40 случая на коронавирус са регистрирани през последната седмица в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

В общините Хасково и Димитровград са заразени по 13 души, Любимец – 7, Тополовград – 3, Свиленград – 2, Харманли и Маджарово – по 1, като в останалите общини няма инфектирани.

Сред положителните е ученик от 7 А клас на ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, като под карантина са 16 ученици. Инфектирана е учителка от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, където под карантина са 18 ученици от 1 Б клас. Заразена е учителка от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково, където са карантинирани 47 ученици от 11 Б и 11 Д клас.

Починала е жена на 87 г. от община Свиленград с придружаващо хронично сърдечно заболяване и диабет. 20 пациенти с COVID-19 са в болница.

27 893 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 538 са починали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button