Спорт

220 пилоти в 24-часово състезание на картинг пистата край Хасково

24-часово състезание за издръжливост ще стартира на 28 май на картинг писта Хасково.

Стартът на четвъртото издание на „ЕКО 24 часа на България“ ще бъде даден в 12:30 часа. Хасково за пореден път е домакин на атрактивното състезание. То е част от европейския картинг шампионат за издръжливост.

Надпреварата привлича отбори от цял свят като този път общият брой на пилотите е 220, разпределени в 42 тима, от 12 нации. Предвидени са много изненади, силни емоции и адреналин на макс за всички любителите на моторните спортове. В отбора на звездите ще са олимпийският медалист Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес – Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров, ултрамаратонецът – Краси Георгиев и младата надежда на българския моторен спорт Калоян Върбицалиев. И тази година инициативата се подкрепя от многократния национален и източно-европейски шампион по мотоциклетизъм на писта и единственият българин, който кара в световния шампионат за издръжливост Мартин Чой.

Както всяка година организаторите ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за малкия Гого от Хасково. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства. Шампионатът ще продължи със спринтово състезание и 6-часов ендюрънс на 27 – 28 август в Кюстендил и с второто издание за годината на ЕКО 24-часа на България на 1 – 2 октомври на картинг писта Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button