Хасково

40-годишен земеделец е декларирал най-много доходи в Хасковска област

40-годишен земеделски производител е декларирал най-много доходи, получени през миналата година, отговориха на запитване на Haskovo.info от офиса на НАП в Хасково.

Най-заможният по годишна данъчна декларация живее в една от големите общини в областта. Той е обявил доходи, възлизащи малко над 1,4 млн. лв., като е внесъл в срок и данъка върху тях.

Следващите двама в челната тройка по лични приходи са отново земеделци. Единият от тях е спечелил малко над 890 000 лв., а другият – близо 880 000 лв.

В топ 10 на най-заможните в Хасковска област има и три дами. Две от тях са регистрирани земеделски и тютюнопроизводители, а третата се занимава с търговия. Най-младият в списъка на първенците е на 38 години. Общите доходи, реализирани от десетимата, са почти 6,7 млн. лв., а данъците на всички вече са платени.

Земеделието и търговията са най-доходоносни през 2021 година в Хасковска област. Други такива дейности са медицинската помощ, производството на месо и месни продукти, както и производството на плодове и зеленчуци.

В момента годишни данъчни декларации подават: юридическите лица, физическите лица, извършващи дейност като търговци, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали реда на облагане като еднолични търговци. Срокът за обявяване и плащане на техните данъци е 30 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Османски
Османски
23.05.2022 16:50 16:50

Бат тенчо сиромах,осигурява се на минимално

Анонимен
Анонимен
23.05.2022 20:57 20:57

Що да не са милионери, като дават рвнта по 10-15лв на декар. А колко субсидии прибират…

Иван
Иван
29.05.2022 22:40 22:40
Отговор до  Анонимен

Ами ти щом толкова разбираш и знаеш защо не се бориш с ЗЕМЯТА и да плащаш данъци а се криеш като мишка и плюеш по адрес на успелите хора дано има все по богати хора от земеделие в този държава а не от измами

Back to top button