Регион

Откриха 35 кашона с препарати за растителна защита в бус с матраци

Голямо количество препарати за растителна защита са открити в микробус с чужда регистрация на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Бусът превозващ матраци от Турция за България е пристигнал на пункта на 20 май. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. В товарното отделение между декларираната стока митническите служители открили 35 кашона, съдържащи 500 пакета и 510 бутилки с препарати за растителна защита, които били контрабандно внесени в страната ни.

Според експертизата на вещото лице контрабандираните стоки са на обща стойност 78 300 лева. Те и микробусът са били задържани.

32-годишният турски водач е обвинен от прокуратурата и му е наложена парична гаранция в размер на 2 000 лв., както и забрана да напуска страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button