Хасково

Срещат безработни с работодатели в Хасково

Среща на безработни с работодатели се провежда днес в Хасково, съобщават от Агенцията по заетостта.

Своеобразната трудова борса е на площад „Градска болница“ №3 пред Бюрото по труда от 10 до 14 часа. Тя се организира в рамките на кампанията „На работа в БГ“.

За седмица кампанията в страната е привлякла близо 2 200 търсещи работа от България, Украйна и други държави. Почти 6 700 са свободните работни места, предлагани през този период, като голяма част от тях са обявени от работодателите като подходящи и за украински граждани.

Актуалните позиции са основно в сектора на хотелиерството и туризма – камериерки, готвачи, сервитьори, бармани, масажисти, хигиенисти, но не са малко и местата в сферата на производството, строителството, информационните технологии и медицината – техници, оператори на данни, програмисти, монтажници, работници в строителството, машинни оператори, брокери, лекари, акушерки, зъботехници и много други.

Освен за наличните свободни работни места, търсещите работа са получили информация и за всички услуги, предлагани от Агенцията по заетостта – насочване към работодател, включване в обучение, професионално ориентиране, психологическо подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button