Любопитно

Юбилеен спектакъл поднесе хасковският Танцов клуб „Дива“

10-годишен юбилей отпразнува със самостоятелен концерт-спектакъл хасковският Танцов клуб „Дива“.

Под наслова „Сбор се сбира“ на сцената в зала „Недялка Симеонова“ бяха изпълнени хора, танци и хореографски разработки от всички етнографски области на България. Участваха 30 танцьори, всички обединени от любовта си към българския фолклор. Най-младите са 13-годишните Жана Иванова и Християна Костова от Хасково, както и Евгени Генчев от Ябълково, а доайен е 63-годишният Митко Митев.

КонцертСъздател и ръководител на формацията е Нина Василева. Когато правиш това, което обичаш, е прекрасно и магично, казват хореографката и любителите на танцовото изкуство.

За изминалите десет години клубът е донесъл много дипломи и медали от фестивали и конкурси. Освен с красивите си танци формация „Дива“ впечатлява жури и публика с автентичните народни носии.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Програма „Творчески инициативи“. След „Пеени хора от Хасковския край“, представени през 2021 г., това е втори проект, подпомогнат от НФК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button