Спорт

Български пилоти са сред най-бързите на 24-часовия старт в Хасково

Български пилоти се наредиха сред най-бързите на 24-часовото състезание на картинг пистата край Хасково.

Първи при професионалистите е френският отбор „Selestat kart indoor“, в чийто състав е българинът Георги Ванков. На второ място е тимът от Словакия „Young & Wild“, а трети са французите от „MRK Pro“.

На върха в категория Gold е отборът на „VZ Intercom RT“, в чийто състав са трима италианци и трима българи – Росен Тодоров, Димитър Гайдов и Алекс Юлиян. Втори са швейцарците от „Eiriz racing sport“, а трети е българският тим „LDM“ – Любомир Гарков, 12-годишният Георги Илиев, Борислав Богданов и Кристиян Димитров.

КартингHaskovo.info припомня, че стартът беше даден вчера малко след 12:30 часа, а финалът беше точно след 24 часа в неделя. В надпреварата участваха 220 пилоти от 12 нации.

КартингОтборът на звездите в „ЕКО 24 часа на България“ е в състав: олимпийският медалист Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес – Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, младата надежда на българския моторен спорт Калоян Върбицалиев и шампионът по мотоциклетизъм Мартин Чой.

За трета година организаторите подкрепят благотворителната кауза и събират средства за лечението на малкия Гого, който страда от детска церебрална парализа.

Шампионатът ще продължи със спринтово състезание и 6-часов ендюрънс на 27 – 28 август в Кюстендил и с второто издание за годината на ЕКО 24-часа на България на 1 – 2 октомври на картинг писта Хасково.

Пилоти от 12 нации стартираха в 24-часово състезание на хасковската картинг писта

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button