Регион

Агенцията по храните обработва до 20 тира на час на Капитан Андреево

Средно до 20 тира на час се обработват от Българската агенция по безопасност на храните на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от областната администрация, като уточняват, че постепенно ситуацията на пункта се нормализира.

Областният управител Катя Панева днес отново посети Капитан Андреево. Тя увери, че постоянно се поддържа комуникация с турските гранични власти, за да има поетапно подаване на тирове и да се избягва струпване на превозни средства. Информация се подава и от българска страна.

ГраницаВ рамките на десетина дни от такси от товаро-разтоварна дейност в бюджета са влезли над 700 000 лева. Предстои да заработят и фирми, предлагащи спедиторски услуги, които са сключили договори с турски превозвачи. Те трябва да бъдат регистрирани и в системата Traces, която проследява вноса и износа. Ангажиментът им е предварително да подготвят документацията за съответните камиони и стоката им, допълват от областната администрация. Така се очаква да се улесни работата на БАБХ, която ще върши основната си работа – да взема проби.

ГраницаКъм момента има известно забавяне, тъй като пробите се карат до София, но скоро резултатите ще излизат в рамките на час, тъй като ще се правят на място. Осигурено е помещение на самата митница, където ще се позиционира самата лаборатория, подсилени са и смените.

Haskovo.info припомня, че на границата се образуваха опашки, след като държавата обяви за нищожен договора за наем на частната лаборатория, която изследва за пестициди.

 

Зам.-министър: Всички проби за пестициди на границата ще се правят в държавна лаборатория

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кьосев
Кьосев
31.05.2022 9:35 9:35

Бръкнах в гъза на ГЕРБАДЖИЙСКАТА фирма, която усукване приходите от там!)))

Някой
Някой
31.05.2022 16:15 16:15

Още едно кранще на Тиквата пресъхна и парите започнаха да влизат в държавния бюджет.

Back to top button