Хасково

Искания за нови експертизи пак отложи делото срещу такса смет в Хасково

Хасковският административен съд отново отложи делото срещу таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2022 г.

Делото беше образувано по жалба на граждани и организации. Според тях решението на общинския съвет, с което е определен размерът на таксата, е незаконосъобразно и нищожно.

Отлагането е заради направени от жалбоподателите и общинския съвет искания за изготвяне на съдебно-икономическа и съдебно-техническа експертиза. Следващото заседание ще е на 5 октомври, допълват от съда.

Междувременно административният съд организира Ден на отворените врати на 6 юни от 9 до 17 часа. Гражданите ще могат да се запознаят с работата на съда.

Във връзка с 15-годишнината на Административен съд – Хасково е предвиден куиз на тема „Аз познавам правото“. В това своеобразно състезание с информационно-обучителен характер ще вземат участие ученици, разпределени в 4 отбора. За всички участници са предвидени награди, а отборът победител в състезанието ще получи и допълнителна награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button