Спорт

Мария-Магдалена Кирева спечели сребърен медал на европейското по вдигане на тежести

България с първи медал при жените на европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана, Албания, съобщават от федерацията.

Мария-Магдалена Кирева от Хасково спечели среброто в изхвърлянето на кат. 76 кг. Кирева започна с три успешни опита – на 100, 102 и 104 кг., които й отредиха второ място в движението, на 6 кг. след французойката Мари-Жозе Фег. В изтласкването обаче Мария-Магдалена направи само един добър опит на 115 кг., след което не успя на 117 и на 118 кг. Това я нареди четвърта в двубоя с 219 кг. Шампионка с 245 кг. е Фег от Франция.

ЕвропейскоСреброто на Кирева е 18-ят медал в актива на България на европейското в Тирана, считайки отличията във всички движения и в двубоите. По-рано вчера 18-годишният шампион на планетата Карлос Насар стигна до среброто в кат. 89 кг. с двубой 382 кг, като подобри няколко върхови постижения на планетата при юношите и спечели бронз и сребро в отделните движения.

Българското участие ще завърши в събота, когато ще вдигат: Дейвид Фишеров и Васил Маринов в кат. 102 кг., Христо Христов в кат. 109 кг. и Джесика Иванова в кат. 87 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button