Регион

Върховният съд разреши на ТЕЦ-а в Димитровград да работи

Върховният административен съд отмени спирането на работата на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград. Със свое решение магистратите отменят предварителното изпълнение на принудителната административна мярка, която беше потвърдена от Хасковския административен съд.

Така на практика предприето може да работи, докато тече делото по същество в хасковския съд по жалбата на ТЕЦ-а срещу издадената на 29 април принудителна административна мярка, издадена от РИОСВ – Хасково. То е насрочено за 21 юни.

Юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев изрази задоволството си от решението на ВАС и коментира пред Haskovo.info, че предприятието ще заработи през следващите дни.

Според ВАС спирането на централата носи значителни по своите размери имуществени вреди. Върховните магистрати приемат, че е налице необходимост от защита на над 200 работници, които са лишени от своите трудови възнаграждения като са пуснати в непланиран отпуск.

Пред ВАС е представена и нотариална покана от „Хидро Пауър Ютилитис“ ЕООД за заплащане на над 36 млн. лева неустойки по договор за покупко-продажба на ток за месеците април и май. Причината е, че поради принудителното си и непланирано спиране централата не е изпълнила договореностите за доставка на електроенергия и не може да започне предварително планираният ремонт на инсталацията за периода 1 юни – 31 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аааааа
Аааааа
08.06.2022 19:03 19:03

Ко стана бе Сандов твоя министър Сиджимов и жена му от ВАС Бодян прецакаха работата. А шефа на теца приятел на председателката на хасковския съд. Скоро ще си ходиш но те ще останат защото има Кой да им помогне

Анонимен
Анонимен
08.06.2022 19:44 19:44
Отговор до  Аааааа

Мотивите на съда са милионите. Каквото и да си говорим, все става въпрос за пари

Back to top button