Хасково

Искат забрана за чистене на пасища след 10 часа и още хидранти по селата в сезона на пожарите

Мерки за предстоящия пожароопасен сезон са предложени на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, ръководено от областния управител Катя Панева, съобщават от областната администрация.

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев е припомнил, че през миналата година беше въведена мярка за чистене на пасищата до 10 часа сутринта. По думите му, тази мярка е намалила пожарите в региона през лятото със 70% и то при положение, че температурата за август е била с 3 градуса по-висока от средната. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев е заявил, че трябва да се прегледат хидрантите по селата и да се помисли за поставяне на допълнителни.

Катя Панева е изискала от управителя на ВиК – Хасково инж. Божидар Желязков да предоставя регулярно информация за инвестициите и текущото положение във всяка една община на територията на областта.

Присъстващите са съгласували Областния план за защита при бедствия в област Хасково. Предстои той да бъде изпратен и за съгласуване от Съвета за намаляване на риска от бедствия, към Министерски съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button