Регион

Димитровградската болница с нов автомобил, записват за гинекологични прегледи

Общинската болница МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград получи нов автомобил, съобщават от кметството.

Кметът Иво Димов предаде символично ключовете на возилото на управителя на болницата д-р Алдин Карагьозов. Автомобилът Опел Корса е произведен през 2021 г. и е получен по трансграничен проект с Гърция. Колата ще бъде изключително полезна при събирането на спешни екипи, работата с лабораториите и други медицински дейности, свързани с транспортното средство.

Кола„С този автомобил разширяваме помощта, която предоставяме за МБАЛ „Св. Екатерина“ и оборудването за нея“, каза кметът. Освен колата, преди време по проекта, болницата получи още модерен рентгенов апарат и 5 пациентни монитора. Очаква се скоро по проекта болницата да се дооборудва и с парно-вакуумен стерилизатор, система за окомплектоване на болничната лаборатория и 50 механични болнични легла.

Междувременно продължават скрининговите прегледи от специалисти от най-голямата АГ университетска болница в страната „Майчин дом“. Следващите консултации ще са на 2 юли в гинекологичния кабинет в Медицински център „Шанс“ в Димитровград след предварително записвате на телефон 0897079757, като пациентите ползват направления. Прегледите ще бъдат извършени от д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ „Майчин дом“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гергана
Гергана
09.06.2022 23:14 23:14

Никакво хвалене, докато няма дежурен педиатричен кабинет и трябва да тичаме до Хасково за най-елементарното няма да се хвалите!

Back to top button