Регион

Екоинспекцията санкционира община заради непочистени отпадъци

На община Симеоновград е съставен акт за неизпълнение на предписание за почистване на замърсени терени, сочи отчетът за май на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Почистени са 11 нерегламентирани сметища в областите Хасково и Кърджали, сред които са на стадиона в димитровградското село Брод, в селата Стамболово, Царева поляна, Студена, в района на язовир „Сивата вода“ край Хасково, като са разчистени и изхвърлени утайки между Хасково и Димитровград.

Преустановено е отглеждането на животни и е прекратено изпускането на отпадни води от обор в хасковското село Николово, като оборът е премахнат. 6 бели щъркела са изпратени за лечение в Стара Загора.

През миналия месец са извършени 118 проверки на 105 обекта, като са издадени 36 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. От директора на РИОСВ са издадени 10 наказателни постановления на обща стойност 3 900 лв.

Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е на обща стойност 12 500 лв. От санкции по Закона за опазване на околната среда са събрани 2 828 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кокорчо
Кокорчо
13.06.2022 10:26 10:26

Ами сервизите за ремонт на автомобили и техника замърсяващи и създаващи шум в населените места ЩО НЕ ГИ ГЛОБЯВАТ

Last edited 1 year ago by Кокорчо
Ferdi
Ferdi
13.06.2022 10:29 10:29

Сервизите за ремонт на автомобили и техника що работят в населените места ИМА СИ ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ

Back to top button