Любопитно

С класически балет започна тридневният международен фестивал в Хасково

Тридневният международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково започна тази сутрин с изпълненията в класическия балет.

Танците са на сцените в читалище „Заря“ и Младежкия центъра. Заради много заявки за участие в събота ще се танцува и на трета сцена – в спортна зала „Дружба“. Официалното откриване е в 13 часа днес в „Заря“.

БалетКакто Haskovo.info писа, за участие във фестивала с директор Милена Налбантова са регистрирани 77 колектива и 8 индивидуални изпълнители от България, Гърция и Румъния. 17-членното международно жури ще оценява 1 200 хореографии, а в града се очакват около 4 000 танцьори и гости.

БалетВ събота вечерта е предвидена мини гала вечер, на която ще се представят най-добрите танцьори до 11-годишна възраст. Големите награди ще бъдат раздадени след гала концерта на най-добрите в неделя вечерта.

Балет„През последните месеци календарът на Хасково е наситен с много събития- културни, фолклорни, театрални, спортни. Но има едно събитие, което се организира със страшно много хъс, упоритост, въображение, любов и вече се превърна в национално събитие. Искам да благодаря на екипа на Милена Налбантова за това, че не се предава и за това, че не спира да побеждава. Благодаря на всички участници във „Вълшебен свят“. Вие правите нашия красив град Хасково – вълшебен“, каза при откриването на танцовия форум кметът Станислав Дечев. По оценка на хореографи и ръководители на балетни формации, „Вълшебен свят“ е най-голямото танцово събитие в България, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button