Регион

Арест и обвинение за собственика на агресивните кучета във Въгларово

Собственикът на агресивните кучета в хасковското село Въгларово Анастас Караиванов е арестуван, съобщиха за Haskovo.info от полицията.

Той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа и обвинението вече e поискало постоянен арест. Мъжът е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучетата си в резултат на което е причинена тежка травма.

Haskovo.info припомня, че във вторник следобед едно от многото кучета, които Караиванов отглежда в края на село Въгларово успяло да се отвърже. То е от породата азиатски вълкодав и нападна 10-годишно дете. То е в критично състояние в болница, където лекарите продължават да се борят за живота му.

КучеПрез годините многократно жителите на селото са подавали жалби срещу Анастас Караиванов заради начина, по който отглежда кучетата, тъй като според тях много пъти те са се спускали срещу хора. След инцидента започна и подписка с искане кучетата да бъдат изселени от там, а стопанските постройки премахнати.

Междувременно и днес жители на Въгларово сигнализираха пред Haskovo.info, че на няколкостотин метра от мястото на инцидента край къщата на Караиванов отново има пуснати на свобода кучета. Те са от по-дребни породи, но се спускат и лаят пешеходците заради което възрастните хора се притесняват да минават по улицата.

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
17.06.2022 20:21 20:21

И къде ще ги изселят кучетата? По други села или в покрайнините на града… на непознато място където да покажат колко точно могат да бъдат агресивни когато са гладни… И кой ще ги гледа щом собственика им е задържан …

Анонимен
Анонимен
19.06.2022 0:37 0:37
Отговор до  ...

Ще ги командироват във виетнам.

Анонимен
Анонимен
19.06.2022 11:03 11:03
Отговор до  ...

Сменят си собственика при лъвчо, не се притеснявай :)

Back to top button