Хасково

Литературни герои посрещнаха седмокласници в ПГЛП

В хасковската Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ се провежда седмица на отворените врати от 20 до 24 юни.

По време на инициативата седмокласниците имат възможност да се запознаят отблизо със специалностите в гимназията. Първи училището посетиха учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково, а след тях и децата от ОУ „Любен Каравелов“ в село Узунджово.

ПГЛПДнес в гимназията гостуваха седмокласниците от ОУ „Шандор Петьофи“. Те се включиха в развлекателна викторина. Гимназисти се бяха облекли и гримирали като литературни герои, които трябваше да бъдат разпознати от по-малките ученици. Костюмите и текстовете са подбрани от участниците в театрален клуб „Дрънкулки“. Всички бяха посрещнати от директора на гимназията Траяна Николова.

ПГЛПСлед урока, в който литературата беше обвързана с предмети в професионалната гимназия, децата имаха възможност да разгледат училището.

Приемът В ПГЛП „Райна Княгиня“ е в специалностите Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил с разширено изучаване на английски език, Производство на облекло от текстил, Фризьорство и Производство на облекло от текстил – задочна форма на обучение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button