Хасково

Нови 6 сигнала за полицейско насилие в Хасковска област

6 сигнала срещу полицаи за използване на физическа сила, помощни средства и неоснователно задържане са подадени от началото на годината в Хасковска област, сочи отчетът за дейността на регионалната комисия по правата на човека и полицейската етика в ОД на МВР.

Проверките на три от сигналите са приключили като неоснователни. По останалите три все още се работи, допълват от областната дирекция на МВР.

Haskovo.info припомня, че през миналата година бяха подадени 7 сигнала за полицейско насилие в региона. При 6 от сигналите не беше установена неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от полицаите. По седмия сигнал проверката не беше завършила към датата на годишния отчет на комисията.

През 2021 г. в Хасковска област са задържани 897 души, като година по-рано те са били 888, а сигналите за полицейско насилие – 3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button