Хасково

Общинският съвет даде зелена светлина за пускането на електробусите в Хасково

Общинският съвет даде зелена светлина за пускането на петте нови електрически автобуса в Хасково. Това стана без дебати с 33 гласа „за“, 1 – „против“ и 3 – „въздържал се“.

Haskovo.info припомня, че вчера кметът Станислав Дечев заяви, че след приемането на решението на общинския съвет в срок до 1 месец се очаква електробусите да тръгнат в Хасково. Те ще се движат по линиите 1 и 4 на цена на билета от 1 лв. Линия 1 е от ЗММ до квартал „Болярово“ и обратно, а другата ще е от бившия ДАП, квартал „Македонски“ по булевардите „Илинден“, „Васил Левски“ до ТИХ труд и обратно.

ЕлектроавтобусиАвтобусите бяха закупени по проект за 5 млн. лв. Изградени са 1 бърза и 5 бавни зарядни станции. С един заряд те могат да изминат до 340 км. Сега се търсят 6 – 7 шофьори, както и кондуктори.

Общински електробуси с по-евтини билетчета сменят две автобусни линии в Хасково до месец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button