Регион

Сезонът на гастарбайтерите: 10 000 коли на изход от България към Турция за денонощие

Започнаха летните дни с интензивно движение на гастарбайтери към Турция. Задръстванията на граничния пункт Капитан Андреево от миналата седмица са почти постоянни.

През последните дни на изход към Турция преминават средно по 10 000 автомобила с близо 30 000 пътници в тях. През миналия уикенд общо 35 000 автомобила с 80 000 пътници са напуснали страната през пункта.

80% от пътуващите са турските гастарбайтери, които се прибират от Западна Европа към родината си. Голяма част от тях ще останат там повече от месец, други ще тръгнат обратно след Курбан байрама, който е следващия уикенд.

Към момента трафикът в посока България е наполовина. През миналия уикенд в България са влезли 20 000 автомобила, а през последното денонощие близо 6 000.

Огромни опашки се трупат от сутринта на ГКПП „Маказа“ в посока Гърция. На моменти колоната стига 5 км, а чакането отнема около 3 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button