Любопитно

„Сентенции с претенции“ е новата книга на д-р Мирчев

Излезе от печат петата книга на д-р Драгомир Мирчев. „Сентенции с претенции“ предлага на читателя кратки размисли за доброто и злото, за миналото и бъдещето, за човешките достойнства и пороци.

„Може да не сме вече велика държава, но сме велики всеки поотделно“, „Вместо горд и достолепен, нашенецът стана раболепен“ – така звучи заключението за българското съвремие. „Властта е най-заразната болест и за нея ваксина няма открита“, казва още авторът и допълва: „Най-вкусни са късметите от държавната баница“. Кратките форми, наречени „Новодумки“ пък напомнят и за вечните истини, закодирани в безценните народни мъдрости: „От всяко дърво министър не става“, „Всяка партия за свой крак“, „Храни депутат да нехае“.

Книга„Всеки афоризъм в книгата кара читателя да се чувства близък с автора, защото той е изразил и неговите мисли и емоции, има силата и смелостта да изрече онова, което много хора не смеят да кажат, пише в предговора на книгата редакторът Тодорка Николова. „Сентенции с претенции“ е още едно доказателство, че понякога и малко думи могат да се кажат много и сериозни неща“.

Книгата е илюстрирана с авторови карикатури, още един талант на д-р Мирчев. Тя ще бъде представена пред ценителите на словото през есента. Тогава се очаква и излизането на шестата му книга под редакторското перо на Ели Видева. Тя ще носи заглавието „Неопитомени мисли“. Стихове на д-р Мирчев ще бъдат публикувани и на страниците на очакваната българо-украинска антология, подготвяна съвместно със Съюза на украинските писатели.

Музиката също заема достойно място в творчеството на д-р Мирчев. Наскоро негова инструментална композиция е възнаградена с първо място и златен медал на 4-ия виртуален международен конкурс „Аз уча музика“.

Публикуван в наши и чуждестранни издания, награждаван на конкурси и фестивали, д-р Мирчев е носител и на почетния медал на Съюза на независимите български писатели, припомня Haskovo.info.

Книга

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button