Любопитно

Автомат пуска кучешка храна срещу пластмасови бутилки в Димитровград

Вендинг автомат, от който се получава храна за куче срещу пусната в него празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче, е монтиран в началото на парк „Марица“ в Димитровград, съобщават от общината.

Това е първата машина за храна срещу рециклиране „кучемат“ в Хасковска област. За зареждането с храна и събирането на пластмасовите и алуминиеви опаковки ще се грижи сдружение „Киноложко дружество Тракия“, което стопанисва намиращия се в близост и единствен в България Киноложки център „Марица“. С автомата от общината искат да поощрят димитровградчани към създаването на една по-екологична среда и хуманно отношение към четириногите.

КучетаПри поставяне на празната бутилка или кенче в специален отвор, се задейства механизъм в машината, който пуска безплатно в друго отделение порция храна на гранули. Автоматът разполага и с купа вода, която се зарежда от хората, недоизпили своята вода в бутилката.

КучетаДимитровград е един от първите градове в страната, в които има поставени подобни „кучемати“. До сега такива има в Бургас, София, Стара Загора и още няколко града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button