Любопитно

„Мисия будител“ в РИМ – Хасково, нова визия на музея в Тополовград

Два музейни проекта получават финансиране от Националния фонд „Култура“.

Регионалният исторически музей в Хасково ще проведе детски конкурс за ораторско майсторство. Инициативата е подкрепена финансово от НФК по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

Конкурсът „Мисия будител“ ще даде възможност за изява на деца, за откриване на техните творчески заложби. Чрез ораторското изкуство, което се е изучавало още в древна Гърция, децата ще получат умения за логично мислене и изразяване, което придобива особено значение в нашия век на комуникации. В партньорство с училища музеят е планирал уъркшоп, който да подпомогне ученици на възраст от 8 до 18 г. Очакванията са темата „Хасковските будители“ да предизвика интерес и да допринесе за увеличаване на младата аудитория в музея.

Финансиран е и проектът на Общинския исторически музей в Тополовград „Пътят Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето“. Ще бъде представена нова визия на музея. Предстои закупуване на ново оборудване за залите на музея, разработване на нов експозиционен план. Реализацията ще привлича нова публика и ще утвърди музея като незаменим източник на познания, формиращи историческа памет и национално самочувствие.

От подадените 133 кандидатури на културни институти 108 са одобрени за финансиране, уточнява НФК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button