Регион

Близо 100 огнеборци гасиха горските пожари в Хасковска област

Близо 100 огнеборци, доброволци и горски служители са участвали при гасенето на двата големи горски пожара вчера в Хасковска област, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пожарът край свиленградското село Дервишка могила е погасен снощи в 21:30 часа. Изгорели са 20 дка широколистна гора, като са спасени 60 000 дка гора.

ПожарПожарът в сухи треви и иглолистна гора между стамболовските села Светослав и Пътниково е с площ около 400 дка и е локализиран. През нощта на дежурство са били 5 екипа на пожарната, като няма опасност за населените места.

Както Haskovo.info писа, при двата пожара има съмнения, че са тръгнали от огън на открито. Ако бъде установен извършител ще му бъде наложена глоба между 500 и 2 000 лв. Ако щетите от огнената стихия се окажат сериозни ще бъде предаден на съд.

За днес и утре за Хасковска област е обявен оранжев код за опасно високи температури, както и екстремален риск от избухването на полски и горски пожари. Забранена е обработката на пасища след 11 часа.

Два горски пожара избухнаха в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button