Регион

Намериха 11 кг. марихуана в тайник на автомобил

Над 11 кг. марихуана откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, излизащ от страната, съобщават от Агенция „Митници“.

На 28 юли на пункта в посока към Турция е пристигнал лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът с инициали Б. И. е пътувал сам. В зоната за митнически контрол той е обявил, че няма нищо за деклариране.

КанабисКолата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо тегло 11.100 кг. е стойност по цени за нуждите на съдебната система 44 400 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

От началото на годината митничарите на пункта са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг. марихуана.

По-късно днес Хасковският окръжен съд го остави в ареста заради опасността да се укрие или да извърши друго престъпление при по-лека мярка. Той е неколкократно осъждан, безработен е и има чести пътувания зад граница. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв. Налице са и косвени данни, че има и други замесени хора, които още не са издирени, съобщават от съда.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button