Любопитно

Райново с нова екологична инициатива

Читалище „Марица – 2008“ в димитровградското село Райново за пореден път се ангажира с екоинициатива. Група от ценители на родната природа ще положат грижи за опазване биоразнообразието по поречието на Марица.

В землището на село Райново попада част от защитената местност „Злато поле“, припомня Haskovo.info. Там е място за гнездене, почивка и хранене на повече от 125 вида птици. Обитавана е също така и от редки мекотели, риби, земноводни, влечуги и бозайници. Райновската кория подслонява и няколко от редките за България растителни видове като снежно кокиче, червена съсънка.

Инициативата на Райново е една от 180-те, подкрепени от Програмата „Младежи за околна среда“ на Министерството на околната среда и водите. Тя ще се изпълнява в сътрудничество с Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив.

Програмата на екоминистерството насърчава граждански организации, читалища, училищни настоятелства, младежки мрежи и природозащитни сдружения от страната активна да се включат в подобряване на жизнената среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button