Хасково

Десетки фирми с оферти за проектиране на пътни ремонти в Хасковска област

Голям интерес предизвикаха обществените поръчки за проектиране на основни ремонти на над 40 км третокласни пътища в Хасковска област, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ след отварянето на офертите.

Изработването на техническите проекти е първата стъпка за предприемането на строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на обществената поръчка е да се осигури проектна готовност за цялостен ремонт на отсечките, посочват от АПИ.

19 са офертите за проектиране на основния ремонт на 11,540 км от третокласния път Тополовград – Орешник – Мрамор. Трасето е основна пътна връзка на населените места от община Тополовград с област Стара Загора. Прогнозната стойност на поръчката е 231 200 лв. без ДДС.

15 са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 2,829 км от обходния път на Димитровград. Участъкът, който се планира да се ремонтира след изработването на проекта, е от квартал „Марийно“ до кръстовището за Стара Загора и е основно направление за интензивния тежкотоварен трафик към индустриалната зона на града. Стойността на поръчката е 56 580 лв. без ДДС.

20 са отворените оферти в поръчката за проектиране на основен ремонт на 25,840 км от пътя Долни Главанак – Горни Главанак – Маджарово – Бориславци – Малки Воден. Трасето е основна пътна връзка за населените места в община Маджарово и община Любимец. Прогнозната стойност на поръчката е 516 800 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на поръчките е 60 календарни дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button