Любопитно

Подготвят 4 юбилейни тържества в Хасково

Хасковското читалище „Заря-1858“ – едно от най-старите в България – се готви да отбележи 165 години от основаването си.

Под мотото „Креативното читалище – споделено пространство за култура“ ще бъдат представени нов музикален спектакъл „Приказка в музика“, нов танцов спектакъл „Подай ръка…танцувай с мен!“, две изложби – по приложни изкуства и по компютърна графика и живопис. Тържественият концерт ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“.

Танцовият ансамбъл „Златна Тракия“ при читалище „Иван Вазов“ с хореограф Златка Тимонова пък ще чества 35 години от създаване на формацията. Подготвяната „Тракийска сюита“ ще бъде показана пред многобройна публика и извън Хасково със съдействието на НФ „Култура“.

Сдружение „Орфей 1977“ ще посвети концерт на 45 години от създаването на детски хор „Орфей“ – Хасково. Идеята е да прозвучат песни, от различните години и състави на формацията. Това ще даде възможност за представяне на широк и разнообразен репертоар от различни стилове, епохи и композитори.

X-ти юбилеен фолклорен фестивал „Хайдушка софра“ в Хасково също ще получи подкрепата на Националния фонд. Добилото популярност събитие традиционно събира на една сцена множество изпълнители в сферата на любителското танцово изкуство от цялата страна и се превръща в пъстър празник за града и региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button