Регион

ТЕЦ-ът в Димитровград отново работи, РИОСВ ще мери замърсяването с мобилна станция

Докато тече срокът за разпалване от 72 часа РИОСВ не може да налага санкции

ТЕЦ „Марица 3“ отново работи. От вчера от комините на централата излиза дим, сигнализираха пред Haskovo.info читатели. Действително ТЕЦ-ът е влязъл в режим на разпалване, който е със срок 72 часа.

През това време на практика от екоинспекцията нямат право да санкционират централата. Вчера вече са били забелязани неорганизирани емисии от сградата на котелното, което беше и един от основните проблеми, заради които нееднократно бяха налагани санкции и спиране на ТЕЦ-а, но то беше отменено от съда.

Веднага след изтичането на срока от 72 часа, т.е. от понеделник на място ще пристигне мобилна станция, която ще мери нивата на замърсяване на въздуха точково, т.е. до комина на централата, обясниха пред Haskovo.info от РИОСВ – Хасково.

В края на седмицата в екоинспекцията са получили писмо от ТЕЦ „Марица 3“, че са изпълнили плановия си ремонт и започват работа. Предстои да бъде извършена и инспекция дали дадените през последните месеци предписания са изпълнени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Запознат
Запознат
20.08.2022 20:23 20:23

Няма такъв термин точково до комина. РИОСВ трябва да измерва емисиите от съгласуваната точка на кумина.

Анонимен
Анонимен
20.08.2022 22:09 22:09
Отговор до  Запознат

Точково означава на определена точка. Не е задължително да е термин

Back to top button