Регион

МВР: Убилият двама полицаи автобус е бракуван от хасковска фирма

Автобусът, който уби двама полицаи при катастрофа в Бургас, е на хасковска фирма, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той е закупен от кърджалийска фирма, бил е бракуван и е нямал основание да се движи. Собственикът на фирмата е задържан. От хасковската полиция коментираха пред Haskovo.info, че същинската продажба е извършена в Харманли.

По данни на МВР трафикантите на автобуса с 47 мигранти от Сирия, са двама бежанци от центъра в Харманли. Единият е задържан, а другият е установен, но още се издирва. По-късно той беше заловен в района на Първомай.

КатастрофаАвтобусът не е спрял на стоп палка, бил е последван от полицейски екипи. Те са се опитали да го отклонят към място, където естествено да забави скоростта си. Униформените не са се опитали да спрат рисково автобуса, за да не пострадат пътуващите в него, сред които имало жени и деца.

На кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил се е опитал да му препречи пътя. Автобусът обаче се е движил с прекалено висока скорост и се е врязал в служебния автомобил, при което са загинали двамата полицаи.

Според вътрешния министър вина за случилото се има Гранична полиция, защото е пропуснала такава голяма група да влезе в страната. Очакват се оставки. Предстои 100 военни да се включат в охраната на границата, както и ремонт на повредени участъци от оградата. Мигрантският натиск по границата се е увеличил няколко пъти.

От Министерството на отбраната съобщиха, че от 27 август ще увеличат поетапно участието по охрана на държавната граница с повече от 300 военнослужещи с необходимата транспортна техника с повишена проходимост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мишока
Мишока
25.08.2022 17:06 17:06

Алоо Г-н Министри
Докато не дадете права на Полицаите както са в Белите адържави
Оправия няма да има
Стоп палка , Не спира СТРЕЛЯТ НА МЕСО
ТОГАВА ВЕЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА ИДАТ

Мишока
Мишока
25.08.2022 17:10 17:10

И на Трагична Полиция също трябва да се тазреши да стрелят На Месо по границата
Както беше едно време по Засатвите

Back to top button