Любопитно

Обновяват хасковската галерия и читалището в село Войводово

Предстои ремонт и обновяване на оборудването на хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“ и народно читалище „Отец Паисий – 1925“ в село Войводово, съобщават от общината.

Очаква се това да предаде нов живот и атрактивност на пространствата. Там ще бъдат организирани нови изложби. Ще има нови системи за окачване на картините и ново картинно депо в галерията. Предвидена е 360-градусова разходка из галерията през страницата й в интернет.

В читалището ще бъде реновирана библиотеката, планирана е нова музейна сбирка на носии и предмети от бита на българите, турците и ромите. Ще има и празник на плодородието.

В двете културни институции ще бъде назначен по един нов служител, който да подпомага организирането на събитията и подреждането на изложбите. Ще се разработи предприемачески план за развитието на галерията и читалището.

Инициативите са в рамките на проекта „Културно разнообразие на Хасково“, който стартира общината и е за период от 22 месеца – до 30 април 2024 г. Има и партньор от Исландия, а безвъзмездната финансова помощ е 469 184 лв.

Пресконференция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СИБЕЛ
СИБЕЛ
31.08.2022 18:45 18:45

ЯСНО , ИМА ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ

Back to top button