Любопитно

Димитровград празнува със светлинно шоу и Любо Киров

Кулминацията в празничната програма за 75-годишнината на Димитровград e на днешния 2 септември.

Празникът започва в 12 часа в лятната градина на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ с представянето на календара на Община Димитровград 2022/2023. Уникалният календар, който общината издава всяка година в навечерието на празника е от септември до септември, свързан знаково със създаването на града от 2 септември. Темите са различни, но свързващата концепция представя винаги картини от фонда на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

В 18:30 часа е тържествената сесия на общинския съвет, на която ще бъде връчено отличието Почетен гражданин на Димитровград. Тази година посмъртно то се връчва на художника Петко Чурчулиев, чието име носи местната Художествена галерия. На сесията ще бъдат отличени и 5 от културните институти в града, които отбелязват свои годишнини – ЦПЛР-НАОП „Джордано Бруно“, ХГ „Петко Чурчулиев“, Забавно-духов оркестър – Димитровград, Джаз трио – Димитровград и Исторически музей.

Празничният концерт на площад „България“ с участието на Любо Киров започва в 20 часа. Предвиден е уникален 3D мапинг спектакъл върху сградата на общината. Ефектното светлинно шоу, което проектира високотехнологичното изкуство е посветено на поколенията, част от историята на Димитровград.

Спектакълът ще се допълва от впечатляващо пиротехническо шоу, специално подготвено за годишнината на Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button