Любопитно

Наградиха най-добрите от конкурса „Читалището – слово, вяра, родолюбие“

В хасковското Народно читалище „Пейо Яворов – 1982“ се проведе заключителния етап на втория Литературен конкурс „Читалището – слово, вяра, родолюбие“.

Конкурсът и издаването на сборник са част от юбилейното честване на 40-годишнината от учредяването на читалището и са финансирани по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково.

Вчера читалището стана средище на поети, писатели, любители на мереното слово. Гости на тържеството бяха и читалищните секретари от Община Хасково.

КонкурсСекретарят на читалище „Пейо Яворов – 1982“ Росица Димова представи Сборника от стихове и есета „Читалището – слово, вяра, родолюбие“. В него са поместени творбите на всички участници, които отговарят на регламента на конкурса. Сборникът ще бъде дарен на всички читалища в община Хасково и на участниците в конкурса.

КонкурсПредседателят на тричленното жури Ели Видева награди участници в конкурса, чиито творби са класирани. Те получиха парични награди, грамоти и сборници.

Класираните на първо място за есе Надя Райкова и Тинка Янкова за стихотворение изказаха своята благодарност за наградите и пожеланието за бъдещи издания на конкурса.

Мероприятието завърши с изпълнение на Детска вокална група „Детелини“ при Народно читалище „Пейо Яворов – 1982“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button